maanantai 11. marraskuuta 2013

Räjähdysaltisheppa valmennuksissa


Suuret pahoittelut teille lukijat, etten ole millään kerennyt kirjoittelemaan blogiin vähään aikaan. Taas luvassa treenipostaus, ja yritän kehitellä seuraavaksi jotakin hieman erilaista postausta.

Ihan ensiksi kerron kuitenkin että kävin hieman shoppailemassa Tuusulan Hippodomessa tuossa yksi päivä. Kuvassa näätte uudet kouluratsastukseen tarkoitetut suojat. Piti oikein googlen kautta nyt katsoa että miten toi Jacson kirjoitetaan, mutta tosiaan ruskeat suojat karvalla, ja oli vaan 22e / parilta. Mukaani tarttui myös Arnika, sekä kylmäyssuojat joka jalkaan. Nyt hevosen jalkojen hoito sujuu ripeämmin ja vettä säästyy. 

Tänään oli kouluvalmennus kello 11.30, olen nyt jotenkin aina koulutunnit saanut sovittua aamuksi. Parempi vain käydä aamulla ratsastamassa, sillä illat ovat yleensä ruuhkaisia ja kun nyt viileemmillä ilmoilla Charliekin ottaa tosi helposti itseensä jos joku ratsastaa läheltä. Harjottelimme hieman koulurataa ensimmäistä kertaa, ja en nyt näköjään menekkään sitä K.N Speciaalia, vaan se saman Helppo C:2 2000, minkä mentiin ekoissa koulukisoissakin vuonna 2011.

Charlie oli tänään erittäin villillä tuulella, toisin sunnuntai oli vielä ollut vapaapäivä, joten en yhtään ihmetellyt miksi taas piti hieman räjähdellä. Pukkeja pukkejen perään. Onneksi olen jo tottunut enkä ihan helposti tipu vaikka ruuna pelleilisi. Myös vähän keuli mutta kun alettiin tekemään sitten töitän niin se alkoi kunnolla keskittymään ja pelleilykin unohtui. Ruuna oli tosi mukava ratsastaa, verrattuna viime torstaihin jolloin se oli jopa hidas pohkeelle. Tänään vasen laukka oli erittäin hyvännäkönen valmentajan mielestä, ja se tuntuikin tosi hyvältä verrattuna edellisiin tunteihin. 

Pikkis kertoikin että kun lihaksia ja massaa kasvatetaan, saattaa hevosen huonompi puoli vaihtua. Ja estevalmentajani kertoi juuri samaa että nuorilla saattaa jopa harjan puoli vaihtua, kun ne kasvattaa lihaksia. Hassua. Kyllä siitä vielä hieno kouluratsukin saadaan, kunhan itse opin myös vaatimaan tarvittavat asiat.

Edellisellä viikolla käytiinkin kahdesti kouluvalmennuksessa, kun oli viime tunneista jo hieman aikaa.

Edellisenä perjantaina meillä oli taas estevalmennus, ja sovittiin valmentajan kanssa se nyt vihdoin vakituiseksi päiväksi kun hän käy meitä valmentamassa. Toki se on sitten huono jos on kisoja lauantaina mutta kun ei oikeen mikän muu päivä valmentajalle sopinut, kun käy niin monella eri tallilla pitämässä tunteja.

Charlie oli melkoinen aikapommi valmennuksessa. Se hyppi ja pukitteli varsinkin jos joku hevonen meni läheltä. Kyllä nää kylmät ilmat saa aina jotkut hepat hieman räjähdysalttiiksi, ainakin Charlien.

Tehtiin aika teknillisesti haastavaa rataa, kun hevonenkin oli sellanen että ei tiennyt miten päin se olisi räjähtänyt. Kuitenkin radoilla se oli ihan hyvä, ja koko tunti meni melko hyvin. Pahoittelut etten ole saanut ketään kuvailemaan meitä, pitää yrittää saada tässä nyt joku päivä joku kuvailemaan.


Tuossa alhaalla toosi lyhyt video Husön metrin radasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti