tiistai 29. lokakuuta 2013

Kraniosakraaliterapiaa ja valmentumista

Charlien uusi riimu


Taas on aika kirjoitella hieman kuulumisia arjesta ja valmennuksista. Ensimmäisenä kuitenkin voisin kertoa siitä, kun Pekka Kannus oli hieromassa Charlieta. Olin itse silloin juuri Espanjassa, kun Pekka pääsi käymään mutta sain viestillä sitten tietoa miten oli mennyt. Hevosen kireydet olivat seuraavat; Selkä vasemmalta, vasen lapa, ristiselkä sekä vähäsen myös pakaralihaksissa ja rinnassa.

Eli töitä on tosissaankin alettu nyt tekemään kunnolla, ja siksi ei ollut yllätyksenä että heppa olisi vähän jumissa. Sehän oli heti ensimmäisen kunnon kouluvalmennuksen jälkeen seuraavana päivänä ihan jumissa esimerkiksi selästä. Vasenkierros on hieman vaikeampi Charlielle, esimerkiksi pitää laukka puhtaana kolmitahtisena ja kantaa itseään.

Pekka tulee seuraavan kerran 12.11.13 katsomaan kuinka ratsastan, ja siten että miten minun vinoudet hevosen selässä vaikuttavat hevoseen. Sen jälkeen katsoo taas Charlien läpi. Pekkahan harjoittaa Kraniosakraaliterapiaa, ja se on saanut monien ystävieni hevoset kuntoon. Suosittelen häntä suuresti.

Asiasta kukkaruukkuun, haluaisin allaolevista tavaroista eroon. Enkkuviltistä pääsinkin jo eroon, mutta kuolaimia ja ohjia vielä myynnissä. Yhteyden otot sähköpostiin.

MYYNNISSÄ! Kuparirolleri 14,5 - 10e
Kangasohjat, ruskeat, full, uudet - 5e
Kumiohjat, ruskeat, cob, käytetyt - 5e

Palataanpa takaisin asiaan. Kuten aiemmissa postauksissa olen sanonutkin, niin kouluvalmennuksissa kannattaa ehdottomasti käydä. Itse tässä nyt olen liian kauan "kannatellut" hevosta käsilläni, ja nyt kun se joutuu kunnolla työskentelemään, jää myös etupainoisuus ja kuolaimelle painaminen pois. Esimerkiksi eilen ja tänään kun kävin ratsastamassa, oli se niin pirun hyvä taas, vaikkei edes oltu tunnilla. Tasainen, ja jaksoi kantaa itseään ilman että jäi painamaan kuolaimelle. Kyllä se vaan tästä lähtee, ja siksi ilmoitankin että tallillamme on seuramestaruudet ja niinpä menemme 16.11 koulukisoihin ja 17.11 estekisoihin. Veikkaan että menen koulukilpailuissa sen Helppo B K.N. Special 2009, kun ei olla kun yksissä harjoituskoulukilpailuissa käyty. Esteillä varmaankin se 90cm ja 100cm, kun kyseessä kotikisat niin katsotaan mitä tapahtuu. Seuraavat kisat niiden jälkeen taitaakin olla Eholla 23.11.

Perjantaina olimme estetunnilla, vaikkei minun aluksi ollut tarkoitus sillä viikolla hypätäkään. Tunnilla oli hieman vaikeuksia saada tempo pysymään tasaisena. Jos otin vähäsen kiinni, niin Charlie tuli jopa liikaakin takaisin tai kun pyysin eteen niin meni ehkä turhan liikaa eteenpäin. Teimme kuitenkin harjotusta jossa sain sen ihan kivasti takaisin kiinni vaikka aluksi olikin hankaluuksia. Itse vihaan ympyrällä hyppäämistä ja niinpä meillä oli 7 laukan linja jonka keskelle piti tehdä voltti esteen yli. Hyvin se kuitenkin sujui loppujen lopuksi. Charlie innostui kovasti viimeisen radan jälkeen, eikä millään olisi halunnut lopettaa. Hirveällä kiireellä ruuna veteli loppuraveja, ja sai kyllä rauhoitella ennenkun suostui rentoutumaan.

Charlien talvikarvatkin lähtivät tuossa 22. päivä tiistaina. Yleensä ollaan käytetty loimiklippausta, mutta tällä kertaan jätettiin karvat vain päähän, satulan alle ja jalkoihin. Nyt ei tarvitse enää odotella kahta tuntia, että hevonen kuivuu.

Tällä kertaa vähemmän kuvia. Seuraavaan kertaan taas, ja odottakaapahan vaan - luvassa on video!

4 kommenttia: