tiistai 12. marraskuuta 2013

Ärripurri puraisee välillä..

Ajattelin kirjoittaa hieman jotain arjesta poikkeavaa, ja haluisin kertoa teille mitkä asiat ärsyttävät Charlieta.


1. Kärpäset. Jokainen hevonen tietenkin vihaa kärpäsiä, ja niin vihaa myös Charlie. 

2. Etujalkojen harjaus. Niiden harjaaminen ei ole aina kivaa, ja jalkoja pitää hieman heilutella.

3. Mustat hevoset. Olen huomannut tässä vuosien aikana että mustat hevoset ovat olleet jotenkin vastenmielisiä ruunan mielestä. Ja mistä sen tiedän? - Hevonen vaan käyttäytyy mustia hevosia kohtaan todella eritavoin. Esimerkiksi jos maneesissa kävellään tai ratsastetaan ja musta hevonen on lähettyvillä.. Pitää Charlien vähän korvia luimistella tai mikäli ravataan, niin mustan hevosen läheisyys saa sen ravistelemaan päätään puolelta toiselle. Oletteko te huomanneet teidän hevosista tälläistä ja mistäköhän johtuu? Jännä juttu.. Hevoset kun eivät tiedä rasismista mitään, mutta mystinen juttu.

4. Toistuvat kovat ääniavut. Asia joka raivostuttaa ruunaa. Charlien pää ei kestä kuunnella jatkuvaa minuutin mittaista maiskuttelua. Normaalille ääniavuille ei hermostu, mutta esimerkiksi.. Maanantaina maneesissa ratsasti ratsukko, ja nainen käytti ääniapua pitkän ajan. Maisk-maisk-maisk-maisk-maisk-maisk-maisk-maisk-maisk-maisk-maisk-maisk-maisk-... Ja loppua ei ollut näkymässä ennenkun Charlie otti loikan ääntä päin ja alkoi pukittelemaan. Ymmärrän jos ihmiset käyttävät ääniapuja mutta eikö pitäisi asialle tehdä jotakin muuta jos koko maneesia ympäri pitää taukoamatta maiskutella kovaan ääneen - miten olisi vaikka pieni muistutus raipalla?

5. Kouluraippa. On myös asia josta ruuna jännittyy. Pitäisi siedättää Charlieta siihen ihan vaan ratsastamalla ilman sen käyttöä. Olen parit kerrat yrittänyt kouluraipan kanssa ratsastaa mutta silloin ruuna vaan jännittyneenä painaa kädelle ja ei osaa rentoutua. Tiedä mistä tuokaan johtuu? Ehkä sitä ei vaan ole ikinä ratsastettu kouluraipan kanssa.. How Knows..

Tässä nyt muutamat asiat jotka Charlieta ärsyttää. Ensikertaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti