maanantai 16. tammikuuta 2012

~ virallinen kysymyspostaus ~


1. Jos sinulla ei olisi Charlieta, millainen toivoisit hevosesi olevan?
- Haluaisin ehdottomasti voikon puoliverisen tamman, jonka olisin itse kasvattanut mutta sen olisi kouluttanut joku todella nimekäs sekä taitava ratsastaja. Loppujen lopuksi tasoltaan vähintään Helppo A, esteillä pitäisi olla ratoina se 130cm. Ei ainakaan tulisi heti raja vastaan. Saisi olla säpäkkä, ei turhan kuuma silti. Luonteeltaan täysin samanlainen kuin Charlie, mutta esteillä ei kyyläisi mitään. Tietenkin kaiken a ja o, olisi että tamma olisi täysin terve.

2. Parhaat puolet Charliessa?
- Tästä aiheesta olenkin kirjoittanut jo kokonaisen postauksen. Mutta lyhyesti sanottuna voin kertoa että ruunan luonne on kaikista tärkein minulle, myös sen tavat ja olemus. Rakastan myös sen silmiä ja lempeyttä. Viimeksi tänäänkin se ei millään antanut minun yksikseni harjailla vaan koko ajan pää oli kääntynyt minuun päin kun harjailin - toisin ruuna taisi olla vaan herkkuja vailla. Mutta silti! Jos tästä aiheesta haluaa lisää lukea niin kannattaa lukea aikaisempia postauksia.

3. Ominaisuus jonka antaisit Charliesta pois heti?
- En oikeastaan haluisi mitään muuta pois kuin kisojen verryttelyssä riehuminen ja esteiden kyttäys. Vaikka Charlie ei ole kuin kerran kisoissa kieltänyt, niin silti joudun aina varmistamaan kunnolla että erikoisemmatkin esteet mennään. Olisi välillä kiva keskittyä siistiin rataan eikä siihen että hevonen saadaan esteiden yli joka on minulla nyt ensimmäisenä tavoitteena. Sen jälkeen voidaan keskittyä siistin näköisiin ratoihin.

4. Mikä biisi kuvaa Charlieta mielestäsi parhaiten?
- Tämä on helppo koska kysymys oli mikä kuvaa Chalieta parhaiten, ja se vastaus on Lifehousen - Everything. Taas biisi joka muistuttaa Charlieta olisi ollut salaisuus koska tämä mahdollisesti tulossa meidän koostevideoon ;)

"You calm the storms, and you give me rest
You hold me in your hands, you won't let me fall
You steal my heart, and you take my breath away
Would you take me in? Take me deeper now?"

5. Oletko koskaan tosissasi halunnut myydä Charlieta?
- Rehellisesti sanottuna olen. Yhden ainoan kerran olen ollut sitä mieltä, mutten kuitenkaan pistänyt myyntiin. En muista tarkkaa ajan kohtaa mutta Charlie oli silloin täysin kuriton. Hyppi, pukitteli ja kielteli. En kuitenkaan luovuttanut koska olen kerran eläessäni tehnyt jo virheen ja luopunut hevosesta. Haluan viettää ruunan kanssa mahdollisimman monta vuotta yhdessä.

6. Onko kukaan tarjoutunut tosissaan ostamaan Charlieta? Mitä vastasit?
- Eipä kukaan ole tarjoutunut ostamaan. Kehujahan aina toki saa, muttei koskaan ostotarjousta ole tullut - ja vaikka olisi niin tuskin olisin myynyt. Ellei kyseessä olisi ollut monet kymmenet tuhannet eurot.


"You are the strength, that keeps me walking"

7. Sinun suosikki hevosrotu?
- Tämäpä vaikea kysymys, ei mitään suosikki rotua ole mutta rotu joiden kanssa olen ollut pikkutytöstä asti ja haaveillut on Arabialainen Täysiverinen. Hovinratsutilalla olen pikkutytöstä asti haaveillut omasta arabista, mutta valitettavasti nämä ei ole mitään estehevosia niin ei tulisi oikeista syistä minulle. Lempihevonen minkä halusin Hovilta oli aluksi Zider, komeutensa ja kuumuutensa takia mutta kun ikää tuli niin suosikiksi tuli Ziri koska tämä oli niin kiva ratsastaa esteillä ja aivan super hyvä luonteinen hevonen.

8. Millaiselle tallille veisit Charlien jos voisit?
- Veisin Charlien tallille joka sijaitsisi Keravalla, tallilla olisi n. 15 hevosta ja tallissa asustaisi kaverini hevosineen. Tallissa isot karsinat, karsinoista suora pääsy tarhaan jotka olisivat myös isoja. Kesäisin hevosilla karsinasta ulos ovi auki ja pääsisivät kulkemaan miten haluaa. Ruokinta 3 kertaa päivässä, ja heinät 5 kertaa päivässä. Karsinan alusena saisi olla turve, puruista en pidä. Karsinan siivous kahdesti päivässä - aamuin ja illoin. Tietenkin automaatti juomakupit, kaappitilat, satulahuone, pesuboksi ja vielä neljän hevosen varustamis karsinat, ilman seiniä. eli saisi hevosen kiinni tolpista molemmilta puolin. Kesäisin isot laitumet. Tallilla tietenkin maneesi ja paljon, paljon maastoja joissa mahdollisesti maastoesteitä. Kaksi kenttää, kouluratsastukseen ja esteille. Tietenkin loistava asiantuntevuus tallintyöntekijöillä, ja lanaus kerran päivässä. Aika tarkka tekstiä tulee nyt, mutta varokaa vaan.. Kohta innostun, eli parempi lopettaa tähän.

9. Mitä merkkiä suosit ratsastusvaatteissa ja hevosvarusteissa?
- Ostan oikeastaan mitä sattuu, mutta omissa ratsastusvaatteissa on Mountain Horse ja Kingsland. Hevosen varusteen merkillä ei ole väliä, suitset meiltä on ihan Hööksistä ja satula Pessoan. Kaikki satulahuovat taitavat olla hööksistä, mutta riimut sun muut ovat Eskadronin. Löytyy myös saman merkin loimia, mutta loimet olen hankkinut myös mistä niitä löytyykin.

10. Oletko ikinä tippunut pahasti?
- En ole ikinä tippunut pahasti.. nykyään satun tulemaan aina jaloilleni kun tipahdan. Tähän kuitenkin voin sanoa että pahin tippuminen oli pellolla, ensimmäisen vuokrahevosen Aabun kanssa ja samalla ruuna kaatui myös oman jalkani päälle. Onneksi oltiin pellolla niin maa antoi periksi vähän eikä itselleni käynyt mitään - tietenkin järkytyin pahasti.

11. Elämässäsi merkittävin hevonen?
- Merkittävin hevonen elämässäni on Pretty Destiny. Tietenkin ensimmäisen hevosen muistaa ikuisesti, ja kaiken mitä tuon kanssa oppi. Oli niin hyviä kuin huonoja hetkiä, ja muutenkin.. ei sillä oltu koskaan ratsastettu ja opetimme sille ratsun alkeet.

12. Kuka oli ensimmäinen hoitohevosesi, kerro millainen se oli?
- Ensimmäinen ihan oikea hoitohevonen oli Enjalan tallilta, suomenhevosruuna nimeltä Orpo Muisto. Lyhyemmin pelkkä Orpo, ja olin kauan haaveillut hoitohevosesta ja samantie kun ruuna tuli tallille kysyin sitä hoitsuksi. Orpo oli aika äkäpussi aluksi mutta loppupeleissä se alkoi luottaa ja oli lempeä. Tämän hevosen kanssa myös hyppäsin ensimmäistä kertaa 80-90cm estettä, olin todella nuori ja hoidin myös ruunaa kun sille tuli ähky. Muut olivat hoitajakokouksessa kun minä talutin pakkasessa hevosta kenttää ympäri.

13. Onko kukaan antanut ilkeää palautetta netissä?
- Ei ainakaan vielä tähän mennessä, tai sitten jos on niin en ole ainakaan itse törmännyt sellaiseen. Jos tekee mieli kirjottaa netissä toisesta pahaa, niin arvostan ihmisiä jotka ottavat itse henkilöön kontaktia eikä mene ht'nettiin moittimaan toista.

14. Seurusteletko?
- Kyllä.

15. Kenellä tallilaisellasi on mielestäsi hienoin hevonen?
- Vielä viime vuonna hienoin mielestäni oli Caramba, mutta tämä menehtyi vähän aikaa sitten joten tällä hetkellä mielestäni tallillani hienoimpia on Valkyria "M".

16. Mihin ratsastusseuraan kuulut?
- Uudemaan Hevosurheilioihin, uHu.

17. Millä kaikilla talleilla olet käynyt ratsastamassa?
- Sanon nyt ihan järjestyksessä kaikki missä olen käynyt ratsastamassa. Hovinratsutila, Vesilahden Ratsastuskoulu, Keravan Ratsastuskoulu, Trans Horses, Enjalantalli, Mintzun talli, Valmennuskeskus Huuhtanen.

18. Oletko koskaan katunut Charlien ostoa?
- En ole kertaakaan.

19. Luetko kenenkään blogia?
- Luen Roosa Lappalaisen & Colorado, Over the edge, Iina ja Pretty Destiny sekä Pranasta. Satunnaisesti käyn kuitenkin kurkkailemassa Kaktun ja Futuran sekä Miran ja Strenian blogia.


"You are my purpose... you're everything"

20. Monellako ratsastusleirillä olet ollut ja missä?
- Ensimmäisen leirin olin Vesilahden Ratsastuskoulussa, sen jälkeen kävin 3 vuotena Hovinratsutilalla, Suhessa kahdesti ja viimeinen leiri oli Einolassa vuonna 2010.

21. Mitä tekisit jos voittaisit lotossa?
- No jos kyse olisi miljoonista, perustaisin oman tallin ja ostaisin toisen hevosen.. Mahdollisesti varsan jonka kasvattaisin itse, ja loppupeleissä huippuratsastaja kouluttaisi sen.

22. Onko teidän tallilla mukavia ihmisiä?
- Kyllä. Meidän tallin ihmiset ovat ainakin kaikki mukavia, uuden tallin asukkaita en kaikkia edes tunne.

23. Mikä/Mitkä kamerat sinulla on käytössä?
- Omistan itse Canon EOS 400d, jossa on perusputki ja 90-300mm putki. Kuitenkin käytämme yleensä kuvaksissa kaverini Canon eos 1000d ja tuota isompaa putkea. Videot on kuvattu nykyisin Canon Legria HF R16, ja vanhemmat videot jollain panaconikin mallilla.

24. Missä opiskelet?
- Opiskelen Keravan Keudassa.

25. Onko sinulla enemmän tyttökavereita kuin poika?
- Enemmän minulla on poikakavereita, en luota tyttöihin niin helposti. Olen koko lapsuuden ollut kahden veljeni kanssa ja näiden kavereiden kanssa joten automaattisesti tulen toimeen enemmän noiden jätkien kanssa.

26. Millainen henkilö on blogissa mainitseva Rosanna?
- En olisi uskonut että kukaan lukee noin tarkasti blogia että jää yksi nimi mieleen. No Rosannan olen tuntenut monen monta vuotta.. Oliskohan vitos- tai kutos luokalta asti. Tutustuimme Enjalan tallilta ja siitä lähtien olemme olleet kavereita. Rosanna on persoonana "kaikkien kaveri", todella sosiaalinen ja tulee siis oikeasti toimeen melkein kenen tahansa kanssa. Ystävällinen, määrätietoinen ja kaiken kaikkea mukava ihminen jonka kanssa on todella hauskaa puuhastella. Hevosten kanssa taitava, ja hyvä ratsastaja. Ei todellakaan mikään luovuttaja tyyppi, vaan tekee aina asiat loppuun. Tallilla hänen lempi puuhaa taitaa ratsastamisen ja hoitamisen lisäksi olla hevosten mössöjen sekoittaminen.

27. Unelma ammattisi?
- Ette usko mutta haluaisin olla eläintarvikeliikkeessä töissä. Olen tällä hetkellä työharjoittelussa Keravan Mustissa ja Mirrissä, ja on se mukavaa puuhaa. Kaikenlisäksi siinä näkee paljon eläimiä sivussa ja muutenkin on mukavaa. Kuitenkin olisihan se ihan jees, ettei tarvitsisi tehdä mitään ja rahaa tulisi vaan tilille.

28. Minkä rotuisella hevosella olet viimeksi ratsastanut?
- Tietenkin Charliella, ja tällähän ei virallisesti mitään rotua ole mutta sitä aikaisemmin olen mennyt eestin urheiluhevosella.

29. Valokuvaatko paljon? Voisitko joskus tehdä postauksen niistä?
- En nykyään enään niin paljon, mutta voin tehdä postauksen vanhoista kuvista joku kerta.

30. Kenen kuuluisan ratsastajan tunneilla haluaisit käydä?
- Haluaisin kokeilla Pia Pantsun valmennuksia, ja kouluratsastusta taas Kyra K'n kanssa.

Postauksen kuvat ovat talvikuvia vuodelta -10 ja lopuksi haluan laittaa Hovin Ratsutilalta lempihevoseni kuvia. Tässä esiintyy siis Arabialainen Täysiveristamma Ziri ox. Ehdottomasti oma suosikki kyseiseltä tallilta, kuvat ovat vuodelta 2008 ja kyseessä oli heinäkuun leiri. Ja mistä tälläinen nyt tuli mieleen niin ihan omista kirjoituksista tuli tamma mieleen joten halusin jakaa hänen kauneutensa myös teille.

Toivon että tekin tulisitte pyytämään joskus toivepostausta. Ihan sama mihin liittyen mutta rohkeasti vaan kommentteihin heittämään pyyntöä!


- Ziri ox, Kuvat vuodelta 2008-


4 kommenttia:

 1. mitä sä tykkäsit einolan leiristä? minkä ikäsenä olit siellä? täytän ite 17 tänä vuonna ja aattelin että kun jollekkin on 15 ikäraja niin voisin mennä, mut saiko rahoille vastinetta ja pääskö oikeesti hyppäämään isoja, tarkotan nyt siis yli metrisii..? Kun en ite enää jaksais ajautuu sellasille leireille jossa luvataan että tason mukaan mennäänn ja sit hypätään maximissaan 90... Ja millasia heppoja siellä susta oli? :) Kiitos jo etukäteen vastauksista, tässä tuli aika paljon!

  VastaaPoista
 2. Siis itse tykkäsin leiristä ja porukoista, hevoset oli kivoja vaikka no itse ratsastin tosi paljon raja-myrskyä, toisin sitä ei kaikille leiriläisille tarjota. En usko että siellä pääsee joka päivä hyppäämään yli metriä. Kerran taidettiin kymppiä hyppää mutta muut tunnit sitten vain 80-90cm.

  Olin siellä kaksi vuotta sitten, eli olin 15 vuotias. En usko että millään leirillä pääsee joka päivä hyppäämään yli metriä. Ei sitä normaalitkaan hevoset hypi päivittäin eriratsastajien kanssa niin korkeeta. Tämä taitaa olla karu totuus.. Mutta toivottavasti löydät jonkun kivan paikan :)

  VastaaPoista
 3. apua, eksyin sun blogiis ja lukee tän kysymyspostauksen ja sieltä pomppas rampan nimi! :D rampa on maailman hienoin <3 -katri :D

  VastaaPoista