perjantai 6. tammikuuta 2012

Haastepostaus vol 2.

"Idea on se, että listataan 10 parhainta, hauskinta, ihaninta, kamalinta, mutta mieleenjääneimpiä tapahtumia vuodelta 2011, ja toiveita, odotuksia tai miksei lupauksia vuodelle 2012. Sitten haastetaan vähintään 3 henkilöä tekemään sama, mutta toki muutkin saavat tämän halutessaan tehdä."
1. Ensimmäiseksi tulee mieleen parhain, hauskin, ihanin ja mieleen jäävin muisto joka on maastoestevalmennukset. Tätä harrastin siis ensimmäistä kertaa eläessäni oikeasti, kahdesti kesän aikana. Olen siis aiemmin ratsastuskouluissa hyppinyt maastoesteitä mutta nyt oli ensimmäinen ns. oikea maastoestevalmennus ja vieläpä ihan oman hevosen kera.

2. Kaikissa vuoden 2011 kilpailuissa saimme Charlien kanssa yhteensä 11 ruusuketta seinälleni. Ensivuonna yritetään pistää paremmaksi ja kisata ehkä jopa ahkerammin. Myös muiden kuin esteiden parissa. Yhteensä kävimme siis 14 kilpailussa joista 3'lla radalla tuli 4 virhepistettä - muut olivat siispä puhtaita.


3. Charlie on muuntautunut ratsastavuudeltaan paremmaksi, ja uskollauduimme jopa koulukilpailuihin. Mukavat muistot saatiin vaikka verryttely olikin todella villi. Estevalmennuksissa kehityksemme on vuodesta 2010 suuntautunut parempaan, niin hevosen kuin itseni kannalta.

4. Kamalin muisto viime vuodelta.. Hmmm.. Tässä pitää ihan miettiä.. Ensimmäiseksi mieleen tulee etten ainakaan tippunut pahasti vuoden aikana mutta hevonen on saanut vuoden 2011 aikana huuleni turpoamaan 4 kertaa! Eli Charlie on tinttassut minua pari kertaa turpiin kääntämällä äkillisesti päätään, tai sitten keulimalla ja itse olen nojannut liikaa eteenpäin että takaraivo on tullut suoraan naamaani.

5. Tämän vuoden odotuksissa on uudet maastoestevalmennukset ja tietenkin osallistuminen kenttäratsastuskilpailuihin. Starttaamme myös ensimmäisen metrimme tänä vuonna, ja yritämme käydä ainakin joissakin koulukisoissa.


6. Charlie pääsi myös ensimmäistä kertaa laitumelle elämänsä aikana. Liettuassahan näitä hevosia tuskin edes kuulemma oltiin tarhattu ulkona ja Charlie kyllä nautti täysin rinnoin muista hevosista ja tietenkin vihreästä. Pitkään se ei kuitenkaan saanut olla laumassa koska nuoren iän takia ärsytti muita ja sai tappelun aikaansa. Laitettiin sitten laiduntamaan yksin, mutta seuraavana kesänä uusi yritys jos ruuna olisi saanut hieman älliä päähänsä ja osaisi jättää muut ruunat rauhaan.

7. Toiveena olisi saada Charlielle koulusatula, josta olen niin kauan jo haaveillut. Olisi niin mukava treenata kouluratsastusta ihan myös koulupenkillä eikä aina mennä sillä estesatulalla. No ei se menoa haittaa, mutta olisi kiva välillä leikkiä edes kouluratsukkoa. Heh :)

8. Itse olen luvannut lopettaa tupakoinnin, ja siinä olen ainakin nämä viimeiset 7 päivää onnistunut.

9. Kerronpa sitten haaveesta, joka liittyy ystävääni. Vuonna 2007 olimme samalla tallilla ja meillä oli aina niin hauskaa. Edelleen olemme yhteydessä, hän käy välillä ratsastamassa Charlieta ja kuvailemassa meitä kun taas minä käyn puolestani häntä auttamassa omalla tallillaan. Haluaisin niin saada hänet ja hänen hevosensa samalle tallille. Se olisi niin luksusta. Olisi aina kaveri joka lähtee maastoon, ja kesäisin uittamaan. Meillä nyt muutenkin on aina niin kivaa, mutta jos joku vuos tämä kävisi toteen niin olisi todella mukavaa!

10. Näin lopuksi listaan haluan laittaa toiveita ensivuodelle.. Toivon koko sydämestäni että Charlie pysyy terveenä vielä monta vuotta, ja varsinkin tämän vuoden. Ei vielä ole mitään ollut mutta toivoa saa aina ettei mitään kamaluuksia tapahtuisi. Toivoisin myös että Charlie saisi tänä vuonna enemmän sosiaalisuutta hevosten parissa, eli laiduntaa koko laidun kauden ilman tappeluita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti