tiistai 5. huhtikuuta 2011

ansaittu lepo edessä

Viime viikot ovat olleet aika rankkoja, tai no rankkoja ja rankkoja mutta siis paljon treeniä joten tämän viikon ruuna saa ottaa oikein rennosti. Kävin 27.3. uHun järjestämässä sääntökoulutus- ja kokeessa ja läpihän tuo meni. Ihan kun maalaisjärjellä osaa ajatella niin koe meni ihan helposti läpi. Mutta myönnän että hiukan hermostutti kun kuitenkin näitä tilaisuuksia ei järjestetä paljon joten halusin että koe menee heti läpi. Ja onnellisena lähdin sitten kerhohuoneesta ja sitten menin kotiin metsästämään seuraavia kisoja. Tosiaan riittää yksi 90cm rata jota menemme nytten sitten 16.4 eholle hyppäämään - saa nähä tytöt mitä käy :D

Lauantaina 3.4 oli Jari Sneckin estevalmennus mutta pakko kertoa mitä sitä ennen kävi. Olimme lähdössä kävelemään tallin ympäri alkukäytejä mutta jessus sentään mitä Charlie ja Kassu alkoivat sitten pöllöilemään kun päästiin trailerien parkkipaikoille. Molemmat hyppelivät ja Kassu veti sellaiset hirmu loikat että Kristakin tuli alas. Poni ponkaisi täyttäpäätä karkuun mutta onneksi Kristalle ei käynyt mitään. Noh, Krista meni ottamaan ponia ja Charlie pakotettiin menemään traileriparkkiksen ohi ja tämän tapahtuman jälkeen alkoi valmennus.

Tuntui siltä että olin koko ajan hukassa valmennuksessa, ja niin välillä oikeasti olinkin mutta kyllähän tuli hyviäkin pätkiä. Menimme kivaa rataa ja sain hyviä vinkkejä miten saada laukan paremmaksi. Seuraavana päivänä Hanna Salomaa ratsasti puolettunnista Charliella ja oli siinä kyllä aikamoinen kouluponi alla. On se niin jännän näköistä kuinka taitavan ratsastajan alla hevonen on ihan eri, sitä paitsi Hanna sai heti ruunan laukasta voimakasta ja sujuvaa. Hannalta sain myös vinkkejä miten laukkaa parantaa ja miten kannattaa verytellä kisoissa. Tämä myös totesi kuinka paljon alkuajoista Charlie on tullut tasaisemmaksi joka on hieno asia. Nyt vaan laukkaa työstämään ja pitää laittaa teille joku päivä ihan sileätyöskentelystäkin videota mutta nyt lisäsin videon jari sneckin valmennuksesta.

Maanataina sitten menin ilman satulaa köpöttelemään ruunalla jonka jälkeen Charlie pääsi pesulle kokonaan. Nyt on sitten taas puhdas hevonen ja niin tuli myös häntä ja harjakin pestyä - hyvä hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti