keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Haastepostausta

Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut.

Kiitos Piia haasteesta!


K E R R O   H E V O S E S T A S I :   R O T U ,   T A S O   J A   H I E M A N   L U O N N E T T A . .
Charlie on rodultaan tilastohevonen, joka tarkoittaa sitä että sen vanhemmista ei ole minkäänlaista tietoa. Kuitenkin jotain puoliverisyyttä siitä löytyy. Tasoltaan ruuna on sellainen Helppo A+, re 100cm ollaan kisoissa menty. Yksittäisen ollaan hypätty sellaista 125cm, mutta eiköhän tänä vuonna yritetä sitä metrikymppiä loppukaudella kokeilla.

Aktiiviset lukijat varmasti tietävät että nämä tiedot löytyvät välilehdestä "Charlie", mutta kerron tietenkin myös tähän nämä lyhyesti. Luonteeltaan haluan sanoa täysi kymppi, sillä omistaa valtavan sydämen johon kaikki ovat tervetulleita. Seurallinen ehdottomasti ja tästä herrasta myös löytyy sitä säpäkkyyttä välillä vaikka muillekin jakaa.

H E V O S E T   V A I   P O N I T ?   M I K S I ?
Tälleen kun olen hevosen omistaja, niin sanon hevoset. Poneista ei edes ole paljoa kokemusta, ihan vain parilla olen ratsastanut mutta ovat nekin ehdottomasti näppäriä kavereita.

E N S I M M Ä I N E N   H E V O N E N   /   P O N I ,   J O L L A   R A T S A S T I T   I T S E N Ä I S E S T I   E N E M M Ä N ?
En ole silleen juurikaan ratsastanut itsenäisesti koskaan mutta aikoinaan kun vuokrasin yhtä ponia, Faldoa niin sain kyllä mennä aika itsenäisesti. Muuten olen ollut vaan valvovan silmän alla esim. ratsastuskoulu.

K U M P I   P A R E M P I ,   K E N G Ä T Ö N   V A I   K E N G Ä L L I N E N ?   H E V O S E S I   K E N K I E N   K O K O ? 
Mielestäni hevosen kengitys päätetään juuri niillä perustein mikä hevoselle on parhain. Omallani on Horse Natural Balance kengät, koska normaali kengät saavat Charlien ruunurajaan nestettä ja nuo kengät helpottavat ruunan oloa.

K L I P P A U S :   P U O L E S T A   V A I   V A S T A A N ? 
On erittäin vaarallista mikäli hevonen märkänä vilustuu, siksi itse klippaan Charlien joka talvi. Talvisin Charlie hikoaa sen verran paljon, ettei ole vain yksinkertaisesti aikaa jäädä tallille kuivattelemaan sitä kahdeksi tunniksi. Varsinkin kun meillä oli tunnit yhdessä vaiheessa kello 20.00, joka meinaa sitä että olisin vasta ennen puolta yötä kotona. Mielestäni hevonen on myös paljon siistimmän näköinen klipattuna. Mutta vastaan että kukin tavallaan, jos jollakin on aikaa kuivatella sitä karvaturria niin mikäs siinä.
Charlien ensimmäinen klippaus 2011

T A R H A A V A T K O   H E V O S E S I   Y K S I N   V A I   L A U M A S S A ?   M I K S I ?
Hevoseni tarhaa yksin, sillä tallillamme ei ole mahdollisuutta tarhata kaverin kanssa. Ehdottomasti tahtoisin Charlielle kaverin tarhaan koska se on vaan niin seurallinen eläin yksinkertaisesti. Noh, sitten kun saadaan paikka uudelta tallilta jonne olen jonossa, pääsee ruuna tarhaamaan tyttöystävänsä Letun kanssa. Voin joku kerta kertoa näiden hevosten suhteesta, sillä molemmat ihan hulluina toisiinsa.

R A T K A I S E E K O   H E V O S E S S A   E N E M M Ä N   S E N   L U O N N E   V A I    U L K O N Ä K Ö   ( K U T E N   V Ä R I ) ?
Kyllä pakko sanoa että luonne kuitenkin vie vaikka kyllä ulkonäkökin on tärkeä. Charlie nyt itse oli sellainen ruma ankanpoikanen joka näytti ihan suomenhevosvarsalta, mutta omasta mielestäni siitä kasvoi ihan komea kaveri. En itse ainakaan tykkäisi tehdä yhteistyötä hevosen kanssa joka ei yhtään tulisi kanssani toimeen ja vielä ilkeilisi.

M I L L A I N E N   O N   H Y V Ä   H E V O S B L O G I ?
Sellainen mitä päivitetään ainakin kahdesti viikossa. Löytyy paljon hyvälaatuisia kuvia, monipuolisia postauksia ja kirjoitusvirheetön blogi.

P A H I N   T I P P U M I S E S I ?
En ole vielä onneksi pahasti tippunut. Viime aikoina olen tullut joko perseelleni tai jaloilleni.. Mutta jos joku pitää valita, niin varmasti valitsen eestinhevosruuna Aabun ja kaatumisen pellolla. Hypättiin pellolla pikku estettä ja siinä laukatessa Aabu ei sitten katsonut jalkojaan ja kaaduttiin yhdessä. Ei onneksi käynyt mitään vaikka tämä lihapulla liiskasi jalkani. Pelto antoi sen verran periksi, ettei tapahtunut muuta kun säikähdys. Oli pakko painottaa sanaa lihapulla, koska se hevonen kärsi ylipainosta suuresti.


K U I N K A   M O N T A   L O I M E A   H E V O S E S I   O M I S T A A ?
Mikäli oikeen laskin niin meillä taitaa olla 9 loimea ja yksi ratsastusloimi. Kuitenkin parit loimista on ihan järkyttävässä kunnossa kun ruuna viime vuosina on niitä talvisin tuhonnut hinkuttamalla häntäänsä. Nyt kumminkin Charlie tarhaa sähkölanka tarhassa joten uudet loimet eivät vielä onneksi ole menneet rikki. Tästä tulikin mieleen että joku kerta sitä varustepostausta pitää kehitellä.

Laitoin nyt jotain vanhoja kuvia tähän postaukseen :)
K U I N K A   U S E I N   H E V O S E S I   L I I K K U U ?
Charlie liikutetaan 6 kertaa viikossa, joista yksi on se pyhitetty lepopäivä. Rankimmat treenit tulevat valmennuksissa joita on molempia kerta viikkoon niin este- kuin kouluratsastuksen parissa. Kevyempiä päiviä on pari kertaa viikossa, ja pari kertaa sitten ihan normaalia treenaamista. Tietenkin tähän sisältyy juoksutus, irtojuoksutus ja maastoilua satunnaisesti.

O L E T K O   V A R O V A I N E N   V A I   " U H K A R O H K E A "   R A T S A S T A J A ?
Oioi.. Mitähän tähän sitten vastaisi.. Sanotaan sitten vaikka että musta löytyy vähän molempia. Tosi vaikea määrittää itseään ratsastajana, osaan olla molempia varmasti erilaisissa tilanteissa. Anteeksi tälläinen suppea vastaus, mutta en osaa millää päättää kumpaan kallistuisin.


Tällä kertaa en haasta vaan kaikkii ketkä haluaa saa tämän tehdä!

2 kommenttia:

  1. Onkos tämä blogi vielä elossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä ei, mutta katsotaan jos saan itseni ryhdistettyä kunhan satula löytyisi! Pahoittelut tauosta!

      Poista