sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Viva La Vida - Eläköön elämä!


JRS Alue-Este 13.10.13
Tänään oli erittäin aikanen herätys, itse kun yleensä saan nukkua 10 asti ihan rauhassa mutta tänään heräsin jo 6.25 vaikka herätys olisi ollut kymmenen minuutin päästä tuosta ajasta. Olin siis ilmoittautunut viime keskiviikkona järvenpään alue-kisoihin, ja sinne siis tälläinen herätys. Herätys itsessään ei ollut hankala, vaikka olinkin koko yön nukkunut todella huonosti.

Tallilla olin viisitoista yli seitsämän, ja aloin yksin laittamaan trailerin autoon kiinni, sillä itse kuskasin hevosen. Roosa oli lupautunut tulla kisoihin hoitamaan, ja sillä aikaa kun minä trailerin kanssa säädin, hän harjasi hevosta ja alkoi letittämään. Itse tykkään alue-kisoihin letittää, koska Charlien harja nyt ei ole mikään maailman helpoin ja kivoimman näkönen, joten mielestäni on siistimpää letittää. En tietenkään seurakisoihin vaivaudu, mutta yleensä alue-kisoihin kyllä. 

Kiirettä ei tullut, joka oli itselleni helpotus. Jännitin erittäin paljon vaikka kyse ei ollut mistään isoista luokista, mutta kun kauden ensimmäiset hallikisat, niin miksi turhaa mennä ryssimään se metrin rata sinne - ensivuonna sitten ihan varman päälle. Charlie oli aika rauhallinen, verryttelyissä se oli taas todella huono, mutta minkäs sille teet - mielummin niin päin että verryttelyssä huono, koska ratahan ratkaisee ja niin Charlie tänään taas syttyi heti kun pääsi radalle.

Ensimmäisenä 80cm, ja uusintaa ei ollut, ja varsinkin kun hevonen oli innoissaan niin vauhtia kyllä oli aika huimasti. Näinpä voitimme tämän luokan. 90cm verryttelyssä ruuna oli taas vaihteeksi huono, ja radalle syttyi toistamiseen. Pyrin ratsastamaan rauhassa koko radan, vaikka Charlie olikin kovasti menossa. Uusinnassa annoin sitten taas askenlajin venyä ja suuren laukan tulla kuvioihin, mitä ei siis verryttelyssä ole ikinä. Näinpä nappasimme taas voiton tästäkin luokasta. HYVÄ CHARLIE! On se vaan niin hyvä, eikä kytännyt yhtään mitään esteitä. Aivan huippua!

Palkintojen jaossa tällä kertaan ei laukattu paikalle paikoillaan, vaan C malttoi ihan kävellä rauhassa, vaikka paikoillaan pysyminen oli erittäin tylsää. Ysikympin palkintojen jaossa vielä vähemmän sillä oli malttia pysyä paikoillaan, hyvä ettei Antti Jurvasen päälle peruutettu, hehe, ei vaisinkaan. Heppa loisti taas ja ihana nähdä aina miten se jaksaa vaan syttyä kun se pääsee radalle.

Nyt ilmoitan että blogiin ei tule ainakaan viikkoon postauksia, sillä tämä tyttö lähtee Espanjaan. Kyllä, olen siellä joka vuosi ollut mooonen monta kertaa. Vaikka meillä on siellä kämppä, niin tällä kertaan mennään ihan hotelliin. Meitä lähtee aika moinen poppoo, sillä siellä Espanjassa on jo isovanhemmat. Suomesta meitä lähtee minun lisäksi poikaystäväni, vanhempani, toinen veljeni ja hänen tyttöystävänsä. Ihanaa. Ainakin mummon puheista sai sen selville, että siellä oli ollut 30 astetta jokunen päivä, toivottavasti jatkuisi helle meillekkin.

Charlie saa nyt kahden viikon hyppytauon, ja Pekka Kannus käy sen lomani aikana hieromassa.  Klippauskin pitäisi suorittaa, sillä hikoilu on taas ihan arkipäivää, ja olisi hyvä keretä ennen kun ilmat kylmenevät. Olin koko ajan ajatellut että klippaan hevosen lokakuussa, ja vasta eilen tajusin, et nyt hitto onkin jo lokakuu. Nooh, pikku vikoja. Alhaalla Espanjan lippu ja ehdoton lempi herkkuni Espanjassa - jota himoitsen juuri tällä hetkellä ;) HUOM! Päivitin myös esittely sivut kunnolla, ja nyt ne on siistitty ja ajankohtaisia.


2 kommenttia: