lauantai 21. syyskuuta 2013

HusöJumping ja muuta puuhaa

Ciao Bellat!
HusöJump 11.07.13


Nyt löytyi taas aikaa tulla päivittelemään mun ja Charlien kuulumisia. Viime postauksessa kerroin että ilmottauduin Husö Jumpingiin ja sinnehän me sitten menimme 11.07. Kisapäivä oli pitkä ja ennen kun edes päästiin verryttelemään Charlie joutui seisomaan pari tuntia trailerissa, kun meidän kyydissä oli Saara ja Eemeli jotka menivat 80cm ja 90cm ja itse olin ilmottautunut 90cm ja 100cm. Kotona olin vasta 12 yöllä, huhhuh!

Ysikympissä otettiin yksi puomin alas mutta oli oma moka, olisi pitänyt ottaa kuusi laukkaa esteiden väliin mutta viidellä sitten tultiin ja lähti todella kaukaa ja näin otti etujaloilla puomin alas. No tuollaista sattuu, pitää oppia myös pettymään välillä vaikka harmitti ihan pirusti että omasta mokasta kävi näin.

Metrin verryttelyssä ruuna ei ollut erityisen hyvä, tuli todella huonoja lähestymiä esteille ja pakko myöntää että jännitti ihan hirveästi. En tiedä miksi kisoissa aina jännittää vaikka kotona tulee hypättyä aina valmennusta sitä korkeutta ellei isompaakin. Noh, en odottanut metristä oikein mitään koska hevonen ei toiminut kunnolla mutta kun radalle päästiin niin kyllä se rata meni sitten hyvin ja saatiin jopa 9. sija! Tämä oli aikaratsastus luokka, ja itse ajattelin etten pidä mitään kiirettä vaan yritän rauhassa ratsastaa että tulisi hyviä lähestymisiä. Muuten tuli hyviä lähestymiä mutta tokalle tuli taas ennen estetttä pupuaskel ja oi että että hävetti jäädä niin pahasti jälkeen hypyssä. Ei voinut mitään muuta kun heti esteenjälkeen jatkaa ratsastusta ja unohtaa tuo toisen esteen nolo jälkeen jääminen. Kuitenkin rata meni loppujen lopuksi erittäin hyvin ja olin todella tyytyväinen.

HusöJump 11.07.13

Charlie oli todella pitkään hyvä ratsastaa, mutta sitten alkoi taas hirveä kädelle painaminen ja arvasin että oli raspauksen aika. Tammikuussa se viimeksi raspattiin niin olihan siitä se puolivuotta ja kun eläinlääkäri sitten kävi rokottamassa ja raspaamassa olihan sielä piikkejä taas.

Valmennuksissa en ole käynyt piiitkään aikaan. Hävettää oikein että miten sitä ei ole saanut aikaseksi. Nyt kumminkin tällä viikolla kävin Else Väyrysen estetunnilla ja pidin erittäin paljon hänen tavastaan valmentaa. Näinpä sovittiin että alkaisin kerran viikkoon käymään vakituisesti tunnilla, niin saadaan taas rytmistä kiinni. Else myös sanoi että minun pitää ensikerraksi miettiä ensikauden tavoitteita, ja niitä tässä sitten mietin että mikä oikeasti meidän tavoite on. Näin alkuun tavoitteena ainakin ratsastaa 100cm aluekisoja ensikaudella ja lähteä myös kokeilemaan kenttäkisoja.

Kävin myös tällä viikolla kouluvalmennuksessa ja oi että että siitä sai kunnon inspiraatiot taas ratsastuksen pariin. Pyrin myös nyt käymään kerran viikkoon kouluvalmennuksessa, olisi erittäin hienoa saada nyt taas paketti kasaan ja kehittyä ihan molemmissa lajissa. Aina oppii uutta, ja voi parantaa omaa ratsastusta.

Meinasin ihan unohtaa kertoa että käytiin myös heinäkuussa keravalla hyppäämässä maastoesteitä. Meni aika kivasti vaikka hitto se painoi siellä maastossa kädelle oikein ärsyttävästi. Muutenkin ihan kotona kun mennään maastoon niin kolmipalalla oikeen nojaa kunnolla kuolainta vastaan mikä on rasittavaa, siksi kotona käytänkin maastossa hackamoorea. No nyt tietää että ensikerralla kun lähdetään treenaamaan maastoesteitä otetaan joku toinen kuolain että saisi niitä pidätteitä menemään lävitse, ettei jää siihen että hevonen vie koko ajan. Roosa toimi minulle ja Saaralle valmentajana. Pari kieltoa tuli, ja tietenkin niille maastoesteille jotka olivat valkoisia, ne oli hirveen pelottavia Charlien mielestä. Mutta hauskaa ja kivaa oli. Tarkoitus oli päästä myös 10.8 kenttäkisoihin mutta arvatkaapa kuka oli Kreetalla lomailemassa. Mun tuuri!

Eikai sitten tässä mitään muuta, saa kommentoida jos haluatte toivoa jonkunlaista postausta! Ensikertaa, heippa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti