lauantai 14. joulukuuta 2013

uHun este seuramestaruus voitto!

Kerron hieman marraskuun kisoista ja pyydän anteeksi etten ole kerennyt päivittelemään. Olen siis Uudenmaan Hevosurheilijat seurassa, ja kisat järjestettiin meidän tallilla 16-17.11.13. Olin ilmottautunut koulukisoihin ihan vaan siinä mielessä että kun kerrankin kotitallilla sellaiset on niin voihan sitä käydä siellä pyörähtämässä. Niinpä tehtiinkin ja mentiin Helppo C:2, vaikka alunperin piti K.N mennä mutta kun en kerinnyt oikein harjotella rataa niin päädyttiin hieman helpompaan.
Ostin Charlielle joululahjan, hänen uusi riimunsa :)
16.11 Launtaina oli tarkotus letittää Charlie mutta ei siitä vaan yksinkertasesti tullut mitään. Luovutin ja mehän mentiin sitten ihan vapaalla tukalla kilpailemaan vaikka sökeröt olisivat olleet todella paljon siistimmät. No enivei, ensimmäiseksi kun päästiin verkkaamaan oli tuomarin  pyötä ja sen edessä oleva sokeripala sekä kukat erittäin pelottavat. Yritin vaan sen saada sinne koko veryttelyn ajaksi rennoksi mutta aika mahdotonta. Charlie päätti myös näyttää rodeota yleisölle jolloin uHun puheenjohtaja naurahti ja huusi "Hyvä Petra, Lajin vaihtoon". Jep, sinnehän me kuuluttaisiin tuon villihevosen kanssa.

Kouluradalla Charlie oli jopa laiska, ja tosi hidas pohkeelle. Olisi pitänyt rohkeammin ratsastaa eteen mutta ei voi enään mitään. Lisäksi olin opetellut radan väärin, ja jopa tehtiin sitä valmennuksessakin niin joten sain vähäsen miinuspisteitä. Kuitenkin loppujen lopuksi saatiin 61 %, ei sillä paljoa tuuletella kun viimeksi mentiin sama ohjelma ja saatiin 65 % vähän päälle. Ehkä ensikerralla sitten opettelen ja katson todella tarkasti miten kuuluu rata mennä. Tuomareiden paperissa oli suuret erot. Toinen tuomari antoi 7 pysähdyksestä kun toinen 5.5 - hieman eroa.. Muuten kyllä Charlie kulki todella rennon olosesti vaikka jäyksityi vähän aina tuomarin edessä. No me ei olla mikään kouluratsukko, mutta kaipa tuo oli ihan ok suoritus. 

Sunnuntaina oli estekisat, ja ihan järkyttävä tuuli. Loimetkaan ei pysyneet hevosten päällä ulkona. Aivan sairas keli. Verkassa taas rodeota näyteltiin yleisölle ja kuulin välillä ihmisten kauhistuneita säikähdyksiä. Onneksi noihin on totuttu. Radalla tuntui että ruuna vei mua ihan kuus-nolla. Hyökkäsi melkein yleisöön jonka jälkeen aina kun tulimme yleisönlähelle kaikki nostivat käsiä ettei ruuna sinne singonnut. Puhdas 90cm, ja voitto. Menin sitten vielä kisojen ulkopuolisena 100cm radan joka meni paremmin kun toi ysikymppi. Lähestymiset onnistu ja vaikka aluksi olin epäröinut niin olen tyytyväinen että onneksi suostuin valmentajan kehoituksesta mennä sen metrin.

23.11 Lauantaina taas kisoihin ja tällä kertaa Kalliorinteelle. Alunperin piti mennä ehontallille kilpailemaan mutta oma valmetaja sattui olemaan Kalliorinteellä joten mentiin sinne kisoihin. Tiedossa siis oli kauden viimeiset kilpailut. Talvella en viitsi käydä seurakisoja kilpailemassa kun on niin pirun kylmä. Verryttelyssä oli taas ihan päätöntä menoa. Pukkia pukkejen perään, ja hirnumista tietenkin. No ysikymppi meni ihan hyvin, vaikka pari lähelle lähestymistä tulikin. Kuitenkin sijoitumme 2. tässä luokassa. 100cm meni ihan hyvin, mutta itse ratamestari oli tehnyt virheen sillä kaikki kisan hevoset joutuivat ottamaan puolitoista askelta sarjanvälissä. Tässäkin luokassa sijoituimme toisiksi, hyvä charlie!

Kauden kisoja 5, joista 4 voittoa, kaksi kakkossijaa ja pari muutakin sijaa. Ehkä ensivuonna päästään sitten tosissaan kilpailemaan. Saa nähdä.. Ensikerraksi laitan hieman erikoispostausta :)

Kun menin karsinaan pelästyin että heppa on jo delannut kun ei reagoinut muhun mitenkään. So spooky! Onneksi sitten kun aloin juttelemaan ruuna nousikin ylös :)


Sitten vielä nopeat kuulumiset tältä viikolta. Charlie on ollut vähän hankala taas suusta, voi olla että taas piikkejä tai sitten satula on alkanut käymään vähän ahtaaksi että näyttää sen heittelemällä päätään. Ensiviikolla katsotaan satula ja voi olla että alkaa uuden satulan metsästys, huoh. En tiedä mitään rasittavampaa kun sopivan satulan etsiminen. Mutta se oli tiedettävissä kun alotettiin massakuuri.

Estetunneille ei olla päästy pariin viikkoon, mutta vähän ollaan puomeja ja kavaletteja menty ja ai että kun C alkaa aina innoissaan pukittelemaan kun hän vaan rakastaa niin paljon niitä esteitä. No, ehkä ensiviikolla päästään hyppäämään kunnolla. Ei tässä kai muuta, pahoittelut että on paljon tekstiä sisältävä tylsä postaus - koittakaa kestää tämän kerran. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti